lauantai 29. marraskuuta 2014

Kruunuvuori by night 29.11.2014

Hylätty huvila-alue pimeällä oli aika jännittävä kokemus. Blogin tauko keskeytyy hetkeksi näin lauantai-illan kunniaksi, sillä vierailin  jälleen Kruunuvuoren huvila-alueella. Nyt alue on testattu kaikkina vuodenaikoina, jonka lisäksi myös päivällä ja yöllä. Jokaisella käyntikerralla huomaa jotain uutta kiehtovaa, johon vaikuttaa aina vuoden- taikka vuorokaudenajan luoma tunnelma. On myös mielenkiintoista huomata, että alueella törmää lähes aina muihin kulkijoihin - kellonajasta riippumatta.

Lammen musta vesi ei houkuttele uimaan tähän aikaan vuodesta.

Pala mennyttä heijastaa nykyisyyttä.

Alueen pysähtynyt tunnelma iskee myös pimeän aikaan. Tiet metsittyvät, talot katoavat ja aika on vain pysähtynyt. Kuitenkin kuukaudet kuluvat ja vuodet vierivät. Huvilat käyvät läpi hidasta kuolemaansa.

Maastoutuminen alkaa olla varsin hyvällä mallilla. 

Vuoden pimeimpinä aikoina vain kameran salamavalo tuo lohtua näille talovanhuksille, joita turmellaan alati.

Salama paljasti myös puutarhurin huvilan.

Alue on sopiva myös hetkelliseen jännityksen tunteen hakemiseen. Pimeät rauniot mustassa metsässä ovat tavallaan myös karmivia, mutta kuitenkin niin yksinäisiä ja viattomia.

Kaikki on ennallaan täälläkin. Ympäristö sopisi mainiosti kauhuelokuvaan.

Eteinen toivottaa kulkijan tervetulleeksi avoimella ovellaan - ainakin niin kauan kuin katto toimittaa virkaansa. Jonain päivänä sekin tavoittelee kylmää maaperää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti